Schrik- en obstakeltraining

Een paard is van nature een vluchtdier, wanneer hij de situatie niet vertrouwd zal zijn instinct hem vertellen om op de vlucht te slaan. Dit doet hij puur uit vanuit zijn natuurlijke gedrag. Hij denkt dan niet na, want in de natuur kan dat betekenen dat hij iemand zijn lunch wordt. In onze wereld is het best onhandig dat het paard zo reageert. Wanneer je paard constant op de vlucht slaat kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is onze taak om hem een extra optie te geven. Je kunt een paard nooit leren om niet meer te schrikken maar wij kunnen de paarden leren dat het veel prettiger is om even rustig stil te staan en na te denken.

Het is voor ons belangrijk dat we snappen waarom paarden reageren zoals ze doen. Dit kunnen we doen door te leren hoe de zintuigen werken en hoe een paard leert. In een schrik- en obstakeltraining gaan we aan de gang met verschillende ‘spannende’ obstakels. Om te kijken hoe je paard omgaat met spanning en wat jij kunt doen om hem meer zelfvertrouwen te geven en hem te leren dat er altijd een tweede optie is.

Voorbeelden van angst zijn:

  • Bang voor (groot) verkeer
  • Bang voor geluid
  • Bang voor smalle doorgangen
  • Bang voor ondergronden
  • Bang voor aanraking op het lijf

Mijn werkwijze

Ieder paard is anders. Hoewel ik altijd werk met bepaalde trainingstechnieken, pas ik mijn gedragstraining aan op de behoefte van het paard. Zo zorg ik voor een optimale leeromgeving voor het paard, met als doel een prettige en veilige samenwerking te creëren.

Ik kom naar je toe om te bekijken wat de uitdaging is en we stellen een trainingsplan op. Ik ga je leren hoe je de training kunt gaan aanpakken zodat je zelf aan de gang kunt. Daarbij ga ik je ondersteunen in het traject en je helpen waar nodig. Het is dus vooral de bedoeling dat je zelf gaat trainen.

Individuele schrik- en obstakeltraining bij jou op stal —  €30 euro per uur

5-urenstrippenkaart: 5 individuele trainingen bij jou op stal — €140 euro, oftewel: 10 euro korting

10-urenstrippenkaart: 10 individuele trainingen bij jou op stal –€275 euro, oftewel: 25 euro korting

Schrik- en obstakeltraining voor 2 personen bij jou op stal — €25 euro p.p.

Voor trainingen en workshops met grotere groepen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen – informeer graag even naar de mogelijkheden.

Reiskosten €0.19 per km vanaf Kaatsheuvel