Gedragstraining

Bij gedragstraining kun je denken aan alles wat het voor jou lastig maakt met je paard te werken. Van geen voetjes willen geven tot schrikreacties in de buurt van andere dieren. Van het niet netjes mee kunnen lopen naar de wei tot het niet toelaten van een scheerbeurt. Uitdagend gedrag kan verschillende oorzaken hebben. Bij deze training gaan we dus niet alleen hertrainen, maar ook kijken naar zaken die van invloed kunnen zijn op het gedrag van je paarden.

Voorbeelden kunnen zijn:

  • Geen voetjes willen geven
  • Lostrekken bij longeren
  • Alleen maar heel hard rennen tijdens het longeren
  • Niet kunnen opstappen
  • Bang voor water
  • enz.

Mijn werkwijze

Ieder paard is anders. Hoewel ik altijd werk met bepaalde trainingstechnieken, pas ik mijn gedragstraining aan op de behoefte van het paard. Zo zorg ik voor een optimale leeromgeving voor het paard, met als doel een prettige en veilige samenwerking te creëren.

Ik kom naar je toe om te bekijken wat de uitdaging is en we stellen een trainingsplan op. Ik ga je leren hoe je de training kunt gaan aanpakken zodat je zelf aan de gang kunt. Daarbij ga ik je ondersteunen in het traject en je helpen waar nodig. Het is dus vooral de bedoeling dat je zelf gaat trainen.

Losse Gedrags- of,Grondwerktraining bij jou op stal —  €30 euro per uur

5-urenstrippenkaart: 5 individuele trainingen bij jou op stal — €140 euro, oftewel: 10 euro korting

10-urenstrippenkaart: 10 individuele trainingen bij jou op stal –€275 euro, oftewel: 25 euro korting

Voor trainingen en workshops met grotere groepen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen. Theorielessen zijn ook mogelijk – informeer graag even naar de mogelijkheden.

Reiskosten: €0.19 per km vanaf Kaatsheuvel